Bockning, laserskärning och servning

Älskade Volvo 240 har några år på nacken, detta innebär många gånger att man måste mecka och skära och bocka och serva. Ja allt för att den ska gå igenom besiktningen igen. Det är professionell laserskärning från en riktig mekanisk verkstad som http://www.sarholms.se/laserskarning/ som hjälper en med den där extra biten som behöver svetsas på det där rostade hålet. Det är en riktig volvoverkstad som får röra den gamla pärlan och det är där hemma som man håller den varm och torr om kvällarna.

Att äga en äldre bil är inget att leka med, det handlar en hel del om meckande och skruvande, dag ut och dag in. Bilen som behöver extra omvårdnad för att få behålla sitt vackra yttre och för all del inre kan kosta en del pengar. Men älskar man sin Volvo 240 så går man gärna till dem där verkstäderna och ber om hjälp. Att laserskära och blocka plåt är inget som en lekman egentligen ska syssla med utan det är som sagt professionella verkstäder som ska fixa dem delarna. Att bocka plåt kan alltså försämra bilens utseende väsentligt och är svårt att reparera. Laserskärning är likaså en konstform som lätt kan ta en annan vändning:

Det luktar bränt om laserskäraren. En liten gnistrande stråle dansar hit och dit, bränner och skär ut exakt samma bitar som visas i ritprogrammet på bildskärmen bredvid. Felmarginalen är en tiondels millimeter.(Läs om laserskärningen som konstform)

Vi talar om en stråle som ska pricka exakt rätt och det en precision som inte återfinns i många andra hantverk inom stål- och plåtindustrin.