Bygg ett större garage till din bostad

Har du helt plötsligt fått ett behov av två bilar istället för en? I så fall kanske du också får behov att bygga ut till garage för att få plats med två bilar. Om du har utrymmet brukar det inte vara några större problem att bygga ett större garage. Så länge du planerar väl och ser till att bli färdig snabbt.

Om du redan har ett färdigbyggt garage kan det räcka att slå ut den ena väggen och bygga ett bredare garage. Skulle du inte ha någon snickerierfarenhet sedan tidigare är det bäst att ta hjälp av någon som kan hjälpa dig.

Få bort det rivna materialet snabbt

Om du bestämmer dig för att riva ut den ena väggen är det viktigt att du snabbt kan få bort det överblivna materialet och börja bygga nytt. Du kan hyra containers från Bigbag för att enkelt kunna samla upp överblivet byggdamm och material. Det finns flera anledningar till varför du bör få upp din nya vägg så snabbt som möjligt:

  • Du minskar risken för inbrott och stölder
  • Du minskar risken för att det regnar in och blir fuktskador i garageutrymmet
  • Det är smidigare att bygga nytt om det är städat runtomkring

Fundera på designen

Innan du börjar riva och bygga ut måste du ha en klar bild av hur du vill att ditt garage ska se ut. Tänk på att det måste finnas ett litet utrymme mellan bilarna så att du enkelt kan öppna bildörren. Om du även har barnstolar som ska in behöver de också tas i åtanke. Om garaget även har andra funktioner som verkstad eller liknande måste det finnas plats att genomföra dessa sysslor utan att bilarna är i vägen eller riskerar att skadas. Rita upp en skiss i förväg och tänk över hur du vill att det slutliga projektet ska se ut. Du kan alltid be om råd från en byggfirma om du känner dig osäker. Det viktigaste är att det blir korrekt från början och att du blir nöjd med slutresultatet. Se utbyggnaden som en investering för framtiden och din bostad som helhet.