Det bästa numret när man är ute och cruisar

…är egentligen inte Volvo 240. Nej, det är faktiskt numret till bilbärgningsfirman. Numret till Viking Sverige är 020 – 100 100 och gäller dygnet runt, i hela landet. Allt om deras tjänster finns att läsa på www.vikingsverige.se men fördelarna med riktigt bra bilbärgning känner vi väl alla till?

  • Trafikmeddelanden. På siten kan du kolla trafikläget just nu, med hjälp av Trafikverkets tjänst.
  • Beställa bilbärgning. Ibland är olyckan framme. Det behöver inte vara något allvarligt, men ibland vill sig inte motorn riktigt. Då behöver man snabbt assistans ute på vägen.
  • Skadeanmäla fordon. Här har du alltid tillgång till formulär.
  • Första hjälpen. En grundtrygghet. Kunskap räddar liv.

Viking Redningstjeneste AS är ett norskt väghjälpsbolag vars koncern även är etablerad i Sverige. Deras målsättning är att bilförares vardag säker och effektiv. Ett bra bilbärgningsföretag erbjuder bärgning av alla typer av bilar – inklusive Volvo 240. Viking arbetar med partners som gör det möjligt att erbjuda hjälp internationellt, en trygghet för dig som ofta är ute på vägarna. Företaget har också avtal med många olika försäkringsbolag och biltillverkare, för att erbjuda så mångsidig service som möjligt för dig som bilförare. Därför erbjuder de också tjänster inom medicinsk hjälp, samt levererar service- och jourtelefontjänster. Kundtjänsten hanterar frågor dygnet runt. Viking har även påbörjat ett samarbete med Statoil, som erbjuder en försäkringstjänst kallad ”Hjälp på väg”. Det är en tjänst för personbilar som till en kostnad om 468 kr per år, inklusive en första gratismånad, erbjuder en helförsäkring för dig och ditt fordon. Försäkringen täcker servicekostnader, kostnader för resor och hyrbil samt även bärgning – både i Sverige och ute på vägarna i Europa. Kör vidare-garantin garanterar dig att du alltid kommer vidare på din resa, antingen i hyrbil eller i din egen bil. Larmnumret finns tillgängligt dygnet runt.

Viking vänder sig till både privatpersoner och företagskunder. Oavsett i vilket ärende du är ute och rullar kan Viking skräddarsy ett koncept som är anpassat efter dig och dina behov. Det viktigaste är att du som förare känner dig trygg ute på vägarna och har respekt för trafiken. Och kom ihåg det viktigaste numret. Inte 240, utan 020 – 100 100. Ganska lätt att lägga på minnet, eller hur?