Inred garaget med stil

Garaget blir ofta det ställe där saker liksom hopas på varandra. En ouppstyrd verkstad där prylarna finner sitt eget system. Verktyg, bildäck och plankor bråkar om uppmärksamheten och ligger huller om buller. I ditt garage kan bara en kaosteoretiker finna ro. Men så behöver det förstås inte alls vara! Garaget kan vara en avkopplande och balanserad plats. Vårda garaget och din bil och börja älska ditt nya rum.

Förvaring brukar vara ledordet för en bra och genomtänkt inredning i vilket rum som helst – det gäller förstås även för ditt garage. Men ett garage brukar också få parallella roller; som verkstad, hemmets egna lager – eller varför inte som replokal. Snygga källsorteringsskåp, säckställ och en bra och tålig soptunna är en bra nyckel till ett välstädat och schysst garage, där både du, bilen och prylarna trivs.

Om du ska bygga

Fundera över vilken roll ditt garage spelar. Kanske har det bara blivit en bilförvaring för att det helt enkelt är för stökigt? Överväg att låta ditt garage bli en verkstad eller atejé. Om du har många bilar kanske du kan fundera över hur du ska förvara bilarna på ett snyggt sätt. En samlare vill visa sina troféer på ett schysst och elegant sätt. Det viktiga är att betrakta garaget som vilket rum som helst, som kräver sin ordning och reda.

Har du inget garage men funderar på att bygga ett finns det en rad olika saker att överväga. Vill du ha ett varmt garage så kommer du kliva in i en varm och torr bil som inte behöver avfrostas på vintern. Tänk då på att risken för rost faktiskt kan öka. Väljer du ett mer skjulliknande variant kan du fundera på hur du vill utnyttja utrymmet och vad du vill göra av väggarna. I expressen.se kan du få fler tips om hur du ska tänka om du ska bygga ett nytt garage.

Träpaneler, schackrutigt golv, schysst belysning. Egentligen är möjligheterna oändliga, och när du väl börjat snygga till det där inne kommer du inte kunna sluta. Skaffa lite inspiration här!