När du ska sälja bilen

Bilabilligare.nuDags att sälja bilen? Då säger vi halt, det finns saker att göra innan du lägger upp bilen – och detta är både för din vinning och för den man eller kvinna som köper bilen. För det första gäller det ju såklart att besikta bilen, detta för att köparen ska vara säker på att bilen är hel och fungerar ordentligt när köpet görs.

Du kan så klart även sälja en bil som inte har klarat besiktningen men då måste du också förvänta dig att priset blir därefter. Ofta går det att fixa saker på bilen ganska smidigt i samband med en besiktning vilket du nog tjänar på snarare än att köparen ska behöva ta sin nya bil till verkstaden. Här kommer våra bästa tips för en lyckad bilförsäljning:

  • Fräscha upp bilen ordentligt. Ta den till verkstaden för att få den besiktad. Fixa även det minsta felet. Bilens helhets värde är mycket viktigt när det kommer till priset, annars kan den som är intresserad av att köpa bilen använda diverse skador mot dig.
  • Snygga till bilen. Självklart är det också viktigt att du putsar bilen innan du lägger upp den för försäljning. Ta den på biltvätt och gör en guldtvältt. Glöm inte heller att tvätta bilens insida.
  • Förnya bilen. Att bilen är modern ökar dess värde. Att exempelvis utrusta din Volvo med ledlampor kan öka bilens värde, eftersom detta är någonting som många uppskattar när de köper en ny bil.
  • Gör en ordentlig annons. När du lägger upp en annons om att bilen ska säljas är det viktigt att du är noggrann med stavning och skriver tydligt vad det är som ingår vid försäljningen.
  • Bilder. Lika viktig som stavningen är, är det att du har bra bilder. Försök att fota med de absolut bästa förutsättningarna, som till exempel bra ljus.
  • Priset. Tänk på priset, det är viktigt att du skriver ett bra pris som stämmer överens med det du ska ta för bilen. Glöm dock inte att många säkerligen kommer att pruta, vilket kan leda till ett något lägre pris i slutändan.

Fler bra tips i denna artikel.