Ny modell med säkerhet i fokus

 

Nu är den äntligen här! Volvos nya XC40 som är en världsnyhet. Varför? För att du kan prenumerera på den. Precis som ett mobilabonnemang med en månadskostnad. Efter 24 månader får du sen en helt ny bil.

 

Volvo har slagit två flugor i en smäll med två premiärer. En ny bil och en ny prenumerationsmodell. Modellen bygger på att du betalar en summa per månad som ska vara enhetligt i alla europeiska länder oberoende av faktorer som ålder och boendeort. Den nya XC40 har ett lyckat lyxintryck om än komprimerat. Bilen kommer även i två introduktionsmodeller. Diesel- och bensin. Dieselbilarna är utrustade med den effektiva AdBlue-reningen för att minska kväveoxidutsläppen. Förutom lyx är bilen skapad utifrån en mycket hög säkerhetsstandard. XC40 är en av de säkraste bilarna i hela segmentet enligt svd.se. Bland annat erbjuder autobromsen City Safety en hastighet upp till 60 kilometer i timmen. Den nya modellen är också först ut i den framtida serien av småbilar. Den blir även först med att baseras på den nya bottenplattan CMA, som är anpassad för eldrift. XC40 börjar säljas efter årsskiftet.

 

Säkerhet i form av inbrottsskydd

 

Kanske har du väntat med entusiasm på den nya modellen och sett fram emot att få testköra den. Vad händer när den står parkerad och utan uppsyn? Förhoppningsvis ingenting. Men inbrottsrisken finns och det finns sätt du kan minimera den risken. Det första du kan göra är att själv tömma sådant som är löstagbart i bilen. Exempelvis GPS och parkeringspengar. Bildelar som inte går att tömma i bilen kan du skydda med DNA- märkning. Det är en osynligflytande stöldskyddsmärkning som penslas på objekten och ger ett effektivt stöldskydd. Du kan också märka bilrutorna med registreringsnumret. Det gör det besvärligare för tjuven att byta identitet på bilen och minimerar därmed risken för stöld. Installera larm i bilen för att minska stöld, inbrott och skadegörelse. Utöver det kan du vidta åtgärder som att låsa in dina bildäck och låsa bilgaraget. Har du grind men inte ett garage- se till att hålla den stängd. Även om det går att ta sig över är chansen stor att både grannar och förbipasserande uppmärksammar intrånget och anmäler det.