Populära Volvo 240

Det kan låta som ett skämt men just Volvo 240 är helt klart en av de mest populära svenska bilarna genom tiderna. Idag är det den yngre generationen som har beslagtagit den gamla klenoden och stylat den till en helt ny bil. Det letas i Stylingwebbens stora utbud av LED-Lampor och vips har bilen belysning lite överallt. Just LED-lampor har blivit ett populärt inslag av just tuning och styling, främst hos de lite yngre.

en volvo som kör fort

Volvo 240 är en svensk klenod, bilen som tillverkades i ett större antal under 70-, 80-, och 90-talet, hela 28 miljoner såldes under denna period och ett stort antal är i omlopp fortfarande. Det är alltså den mest tillverkade Volvomodell genom tiderna och detta var den första bilen i Volvoserien som handlaren hel del om säkerhet. Volvo utvecklade kombivarianter för att barnfamiljerna skulle ha det där extra lastutrymmet då den redan var så populär.

Volvo 240 idag

Det är den yngre generationen som älskar Volvo 240 och det har blivit näst intill symboliskt att ha denna bil som sin första. Även Volvo 244 har varit en populär ungdomsbild genom tiderna och många älskar att sladda på grus, styla och förbättra dessa bilar. Stylingen består av att tillföra vingar på bagageluckan, tona fönster, skaffa snygga fälgar och för de riktigt unga så är LED-Lamporna ett måste. Det är även invändigt som de ska piffas upp och beroende på ålder och stil på personen som äger bilen så är det inte helt ovanligt med wunderbaums och tärningar. För andra är Volvo 240 en helt annan sak, den påminner om en barndom och de minnena av bilen. En färd till sjön för att bada en varm sommardag, veven till rutan som behövdes kämpa med lite, men ack vilken bris när fönstret väl åkte ned eller säkerhetsbältet som fastnade direkt man drog lite för hastigt.