Så finansierar du reparationen av din Volvo

Att reparera bilen är aldrig roligt. Du vet sällan på förhand vad slutsumman kommer landa på. Du kan alltid ansöka om ett lån om summan överstiger dina tillgångar.

Har din bil gått sönder och måste in på en verkstad? Tyvärr är det väldigt svårt att säga vad det kostar att reparera en bil. Det är väldigt många parametrar som verkstaden måste ta hänsyn till. Vilken typ av Volvo du har, vad som är fel, vilken del i bilen som eventuellt behöver bytas, om bildelarna är beställningsvara och hur komplicerat arbetet är. Det allra bästa är att försöka få ett kostnadsförslag för att laga bilen. Det kan vara svårt att ge en exakt slutsumma men de kan säkert göra en uppskattning av vad kalaset kommer landa på. Blir det mycket dyrare än vad du först tänkt behöver du inte misströsta. Om du inte har kapital att lägga på reparationen kan du alltid låna pengar. Hos https://brixo.se/ kan du låna upp till 30 000 kronor. Ansökan gör du på två minuter och du får en utbetalning samma dag som lånet beviljas. Det finns även möjligheter att få lån trots betalningsanmärkningar.

Verkstaden måste informera dig om stora prisförändringar

Det kan hända något under reparationens gång som gör att det blir dyrare än förväntat. Om du kan låna pengar till bilreparationen kan du sova lugnt om natten och sluta oroa dig för att du kanske inte kan betala. Om det sker några större prisförändringar kommer verkstaden att kontakta dig. Enligt Konsumentverket får inte den ungefärliga prisuppgiften du fått överstigas med mer än 15 procent eller 2000 kronor. Om prisökningen på tilläggsarbetet överstiger denna summa kommer verkstaden inte att genomföra tilläggsarbetet om du inte godkänner det. En verkstad är också skyldig att avråda dig som konsument om arbetet eller reparationen inte är rimlig för dig som konsument.

Vanliga orsaker till att din bil inte startar: