Senaste nytt om Volvo

Volvo är som bekant en av Sveriges stoltheter och har funnits med under en längre tid. Det har varit mycket prat om Volvo de senaste åren då man haft ett starkt samarbete med Kina och det har också hänt en del på marknaden och inom företaget.

Volvo har alltid satsat på säkerhet och det är också det som modellen XC60 nyligen fått ett fint pris för- World Car 2018. Dessutom utvecklar Volvo nya bilmodeller hela tiden. Samtidigt har bilmärket ingått ett ännu större samarbete med Geely och taxiföretaget Uber har nyligen fått leverans av Volvobilar till deras sortiment, som dock fick sig en törn när en av bilarna orsakade ett dödsfall i Arizona, USA. Trots det fortsätter dock de senaste Volvo-bilarna att köpas runt om i världen.

Viktiga nyheter som sätter Volvo i centrum

Tiden då det gick flera år mellan Volvos modeller är nu ett minne blott då företaget spottar ur sig nya bilar på löpande band, den ena bättre än den andra. Nytillkomna eller lanserade bilar som nya varianter av XC40 och XC60 fortsätter överraska och S60 har nyligen smygvisats. Plattformarna SPA och CMA kommer att vara grunden för tillverkandet och de påverkar lanseringarna på ett positivt sätt. Volvo har haft ett bra år 2018 och fått flera utmärkelser, bl.a. för modellerna XC40 och XC60 som blivit Årets Bilar i Europa och världen.

Den andra stora nyheten under våren 2018 har varit att Geely har blivit den stora ägaren i AB Volvo. Under maj-juni blir allt klart då det kinesiska företaget som sedan 2010 varit majoritetsägare i Volvo Cars, också blir det i AB Volvo som inkluderar lastbilstillverkning, anläggningsmaskiner och bussar. Däremot kommer man inte att be om en styrelseplats och man säger även att man värnar om att de svenska jobben stannar kvar. Geely har även sagt att de vill börsnotera Volvo och med intäkterna investera i ännu fler elbilar och en radda självkörande modeller. Denna börsnotering ska eventuellt ta plats redan under hösten 2018.