Styla om bilen, sälj den inte!

Visst finns det dagar då man bara vill ha en ny bil, men innan du säljer din nuvarande pärla – styla om den!

Att styla om sin bil kan både öka värdet på den och ge den en helt ny karaktär, så innan du gör dig av med skrället kan detta vara ett smart tips att göra. På scstyling till exempel så finns det massa snygga saker att piffa upp bilen med. Kanske ett par tonade bakrutor eller en diodslinga i blått att fästa under bilen skulle vara något? Eller du kanske helt enkelt tröttnat på bilens färg? Så varför inte lacka om den och sedan sätta dit snygga dekaler!

Vad kan man göra för att snygga till sin bil?

  • Nya fälgar – om du tröttnat på dina gamla standardfäljar så finns det en rad olika fäljar att välja bland, kanske vill du ha lite sportigare eller så kanske du vill ha några i en snygg färg.
  • Lacka om bilen – visst, en omlackering kan komma att kosta en hel del, men det kan absolut vara värt det eftersom att bilen kommer att se markant mycket fräschare ut.
  • Byt inredning – bara för att du valt en specifik bilmodell är inget hugget i sten, utan man kan på flertalet modeller riva ut både säten och instrumentbrädor. Kanske kan du få din bil lika lyxig som de riktiga lyxbilarna som SvD skrev om vilket du kan läsa mer om här.
  • Hotta upp motorn – ett smart tips är att besöka en auktoriserad bilhandlare eller mekaniker för att se över möjligheten att byta ut din nuvarande motor mot en med bättre prestanda.

Höjer bilens värde

En nyare bil blir sällan värd lika mycket som den var när man först köpte den när man försöker att sälja den vidare och om du vill veta hur mycket just din bilmodell sjunker i värde kan du skrolla igenom denna artikel från DN, som bland annat menar att bilens totala värde sjunker med hela 40 % på tre år. Men genom diverse styling kan man enkelt öka värdet en aning igen! Men något som är viktigt att komma ihåg när du stylar, bygger om och trixar med din bil är att inte fiffla alltför mycket eftersom att man nyligen upptäckte att hela 17 % ”nya” bilar underkänns vid bilprovningen, vilket du kan läsa mer om här.

6979673-car-scrapping