Sveriges populäraste bil

Vilken är Sveriges populäraste bil egentligen? Hm… låt oss fundera en sekund. Eller vänta, behöver den frågan verkligen någon fundering? Nej, knappast troligt! Sveriges populäraste bil är Volvo V70, och det kan nog alla skriva under på. Det är den perfekta familjebilen som både lastar bra och är tyst samt säker. 

Volvo, villa och vovve. De tre v:n som många Svenskar har drömt om, och som många också lever efter. Ett tvättäkta Svenssonliv handlar det om, och det är verkligen någonting som man ska vara stolt över om man har uppnått. Det är att vara framgångsrik om man har de tre v:n i sin vardag, och man kan också vara säker på att Volvo nog är stolt över att få vara en del av drömmen.

En begagnad Volvo V70 har testats

I en artikel från Göteborgs Posten har man testat Sveriges mest populäraste bil, och trots att den är näst intill perfekt så har de hittat lite ”fel”. Bland annat för att det är något trög styrning men egentligen är fördelarna med bilen bra mycket fler än de minus man hittar i artikeln, även om de skriver att den är sämre än medelbilen. Om du är ute efter en Volvo V70 kan du köpa dig en sådan begagnat, och kanske bara behöver du byta ut vissa delar för att den ska bli som ny? Exempelvis kan man ju köpa reservdelar på internet och få de hemskickade, så kan en byta själv. Något som är viktigt när du köper begagnat är att kontrollera allt så säkerheten förbli hög. Bilens lampor är exempelvis viktiga att ha koll på, och om de inte är helt hundra kan du köpa hem lampor till bilen på ljusbolaget.se. Det som är extra bra med Volvo V70 är att säkerheten överlag dock är bra, och den har dubbla krockkuddar fram och krockgardiner. Den är dessutom utrustad med ett stabiliseringssystem som har både antisladd och antispinn.

Ni som undrar hur man testar dessa bilar så går det till som följer:

  • Bilen provkörs på olika vägtyper och i stadstrafik.
  • Testet pågår under en dag, och under normala förhållanden.
  • Omdömet ges av testet och fakta från bilen.

Viktigt att komma ihåg är också att det gäller att välja en bil som är rätt för just dig. Nog är det Volvo V 70 som är den mest populära bilen i Sverige, men det tåls också att säga att den kanske inte är ultimat för dig som är ung, kanske inte har någon familj, och mest ska använda bilen för att det är roligt. Du bör kanske avvakta med den här bilen, så kanske du kan köpa den när du är äldre och har skaffat dig en familj. Fram tills dess kan du ju avvakta med en mindre Volvobil, eller en annan modell. Den som är mest populär bland unga tjejer nu är exempelvis Fiat 500, som är liten och perfekt för den unga föraren.

bil bilar mini cooper
Mini cooper är också en bil som är populär bland unga, som inte än är redo för sin familjebil.