Volvo årets tjänstebil och ökning av inbrott i garage

Det går bra för Volvo just nu, något som självklart är väldigt roligt. En av anledningarna kan vara de senaste reklamfilmerna som kommit från Volvo, med bland annat Robyn, Zlatan och nu senast Avicci. Oavsett vilket är det kul.

Tidigare i veckan kom även information från Automotorsport.se att Volvos nya XC90 har tagit beslap på den mycket prestigefyllda titeln: årets tjänstebil i stora suv-klassen i Tyskland. Detta är stort och självklart någonting som bör uppmärksammans. Har du dessutom en sådan bil kan du helt klart vara stolt. Läs mer om saken här.

En annan nyhet – mycket mindre rolig, är att flera bilar den senast tiden drabbats av inbrott – trots att de har stått i garage. Detta har man bland annat rapporterat om i en tidning från Vlt.se här, med fokus på Talltorp. Det som har hänt är att någon har brutit upp själva garagedörren för att sedan kunna ta sig in och rota runt i bilar och även runt om i garaget. Detta ska självklart inte kunna hända, men dessvärre är det många som har  gamla och osäkra garageportar. Bäst alternativet för att skydda bilen och garaget mot inbrott är att då köpa en ny port, exempelvis en säker garageport från Portfirman.se.inbrottstjuv kofot

Att inbrott förekommer är dessvärre vanligare till våren, varför kan endast polisen svara på. Kanske beror det på att det är lättare att röra sig utomhus? Att det helt enkelt inte är lika kallt. Men det kan även vara så att fler lämnar dörrar olåsta, någonting som tjuven då är medveten om. En annan sak som lätt bringar inbrott är att man skriver ut att man är bortrest på sociala medier – vilket ger tjuven mod att göra inbrottet. Detta med andra ord någonting du ska undvika. Fler tips om hur du skyddar dig mot inbrott, både i garage och hem hittar du på Polisens hemsida.