Volvo i Sverige och världen

Det finns få bilmärken som är så kända som Volvo, både i Sverige och i övriga världen, och det är väl knappast någon svensk som inte suttit i, kört eller ägt en Volvo någon gång under livets gång. Varför är Volvo så speciella, och hur ser deras förflutna och framtid ut?

Volvo är ett av Sveriges största bilmärken, och det är en essentiell del i det som kan kallas för svenskt (Villa, Volvo, Vovve) i mångas ögon. 1926 grundades Volvo Personvagnar, och de fick sitt stora uppsving i slutet av 40-talet och under 50-talet. Många minns kanske Volvo Amazon som var en stor succé under 50- och 60-talet. Sedan har det bara fortsatt och det har kommit mängder av modeller som svenska folket har älskat, och Volvo har spridit sig över världen och först med sig ryktet om deras förträfflighet, särskilt när det gäller säkerheten. Att Volvo tillverkar säkra bilar är något som de flesta känner till, och det är verkligen någonting som de har valt att fokusera på när de skapat sina bilar, de ska vara de säkraste som finns. Det började hända en del saker med Volvo under 90-talet, bland annat hände detta:

  • Pehr G Gyllenhammar som varit ledare för Volvo i över 20 år lämnade företaget
  • Volvo Personvagnar köptes upp av Ford Motor Company
  • Den sista Volvo 240 lämnade fabriksbandet 1993.

Sedan dess har Volvo förändrats en del, de har flyttats runt mellan ägare, varit nedläggningshotade och en massa annat. Nu är det Zehjiang Geely Holding Group som är ägare till Volvo Personvagnar, och Volvo börjar också bli starkare som varumärke i Kina, även om kineserna i dagsläget förknippar att äga en Volvo med att sticka ut. Volvo slåss mot många fördomar bland kineserna vilket gör etableringen lite svårare men med tanke på vilket bra och starkt varumärke det är kan väl knappast kineserna låta bli att bli förförda av de svenska bilarna till slut. I Sverige är Volvo fortsatt starka, och bilarna är väldigt populära bland många svenskar och även övriga invånare i världen. Man väljer gärna att köpa en Volvo begagnat eftersom de är av god kvalitet och har lång livslängd, och en av de bästa platserna att hitta begagnade Volvo på är Bilweb.se är det finns massor med bilar. Till exempel kan du klicka här: http://bilweb.se/sok/volvo/v40 för att se alla Volvo V40 de har annonser för just nu, eller om du föredrar V70 så klicka på http://bilweb.se/sok/volvo/v70. Och Volvo ser heller inte ut att sluta producera sina spännande och säkra bilar, de kommer med nya bilar med en nyare design och ett utvecklat inre. De nya bilarna har också ett fokus på att de ska vara miljövänliga och släppa ut så lite koldioxid och andra föroreningar som möjligt, vilket gör att Volvo inte bara bryr sig om design och säkerhet, utan även miljön och framtiden. Så den som är såld på Volvo behöver inte oroa sig för att bli utan bil den närmsta tiden, och passa på att skaffa dig en bra Volvo du också om du letar efter en bil!