Volvo V70 D4 2015

Volvo är verkligen en bil vi svenskar ska vara stolta över. Det är en bil som är svensk till hundra procent med allt som heter villa och vovve som tillbehör. Den har en historia av sig att vara, inte bara mycket snygg och bra, utan även säker. Lika så även på senare modellen.

Att Volvo V70 är Sveriges populäraste bil har vi lyft i tidigare inlägg – men nu verkar det som att även Svenska Dagbladets Näringsliv har förstått detta.

De har nämligen, i en artikel som du kan läsa här, upptäckt att det efter en jämn match nu visat sig att Volvo V70 stor i topp vad gäller försäljningsstatistik. Dessutom har de jämfört den nya Volvo V70 med Passat, för att se vilken bil som sticker ut – och ingen är förvånad över att slutet på artikeln blir:

Ändå går slutsegern på mållinjen till Volvo V70 D4. Något som bidrar starkt är Volvos nya flexibla och snåla dieselmotor och åttastegade automatlåda. Den drivlinan tillhör klasstoppen och upplevs betydligt bättre än Passatens drivpaket – trots att det också är nytt.

Volvo är kända för sin säkerhet. Lika så även på senare modellen Volvo V70 D4. Ska du köpa en bil i år är det med andra ord denna bil du ska köpa och ingen annan. Här kommer lite fakta om bilen:

  • Grundpriset för bilen är 323 000 kronor, vilket kan låta som mycket men om en ser till att det är ny bil av hösta kvalitet är det absolut prisvänligt.
  • Den släpper ut 119 gram koldioxid per kilometer och förbrukar 4,3 liter per 100 km.
  • Motorn är en 2 liters diesel med turbo och 4 cylindrar.
  • Den har en 6-växlad växellåda och är framhjulsdriven.
  • Effekten är 181 hk mellan 3500 och 4250 varv per minut.
  • Maximalt vridmoment på 360 Nm vid 1750 varv per minuten.
  • Dess toppfart är 220 kilometer i timmen och trafikskatten går på 1520 kronor.
  • Tjänstevikten är 1781 kilo, längden på bilen är 4,81 meter, bredden 1,86 och höjden är 1,55 meter.

Förhoppningsvis, och troligtvis, kommer du att bli nöjd med ditt köp. Om du vill ta lån till bilen är det bäst att kontakta banken innan du kontaktar bilförsäljaren. Glöm inte heller att det brukar finnas möjlighet att leasa bilen om du inte har möjlighet till att låna.